Ben je een gevorderde of professionele zanger en wil je jouw zang naar het volgende level brengen?
​Doe dan mee met de online video Timani training: 
'Gebruik de kracht van je lichaam voor next level zingen - met Timani'. 
​Deze kun je in je eigen tempo kunt volgen, gewoon thuis, achter je laptop. ​​Nu gratis te volgen met STAP subsidie!

 

In dit traject, dat speciaal op zangers is gericht, ga je verkennen hoe je meer steun, stabiliteit en ontspanning kunt creëren binnen de mogelijkheden van jouw lichaam. Na afloop begrijp je de anatomische principes achter het zingen en ademsteun beter. Je weet hoe je deze kunt trainen zodat je jezelf bewust optimale bewegingspatronen eigen gaat maken. Een beter gebruik van je lichaam zorgt voor een rijkere klank en voorkomt technische beperkingen en blessures.

Je krijgt in deze training:

​- Meer dan 9 uur videomateriaal 
- 2 Persoonlijke 1 op 1 Timani sessies van 40 minuten (online)
- 2 Groepssessies van 60 minuten 
- Online begeleiding

De waarde van deze training is 995 euro en je kunt deze nu gratis volgen met STAP subsidie van de overheid. De eerstvolgende inschrijfronde is 28 Februari.

Na afronding van het traject krijg je, mits je de eindopdracht met goed resultaat inlevert, een certificaat. De eindopdracht bestaat uit het schrijven van een kort reflectieverslag over het werken met de Timani oefeningen. Het bijwonen van de groepssessies of het volgen van de 1 op 1 sessies is niet verplicht om de training met goed gevolg af te ronden.

 

Dit kun je na afloop van dit traject:

  • Je hebt met verschillende Timani oefeningen gewerkt en weet welke jou een goed resultaat geven​
  • Je hebt meer steun en stabiliteit in jouw lichaam gevonden
  • Je hebt een rijkere klank gekregen en meer expressieve opties
  • Je hebt geleerd om meer in te tunen op je lichaam en aan te voelen wat je in welk moment nodig hebt om beter te kunnen zingen​

 

Timani
Zingen vereist een complex, gecoördineerd en verfijnd gebruik van meer dan 600 spieren in het lichaam. Timani helpt je om je eigen anatomie en de relatie tussen jouw brein, lichaam en stem te begrijpen. Het is ontworpen om jouw lichaamscoördinatie tijdens het musiceren te optimaliseren en wordt steeds vaker toegepast op conservatoria en andere professionele opleidingen.

Voor wie?
Dit traject is voor gevorderde of professionele zangers die willen doorgroeien naar het volgende level, door beter gebruik van het lichaam te maken tijdens het zingen. Ook is het geschikt voor professionele zangers met zang-gerelateerde pijnklachten of blessures.

 

Over dit traject
Duur: 6 maanden (of sneller, in jouw eigen tempo)
Studiebelasting: 25 uur
Kosten: €995 (vergoeding via STAP budget mogelijk)
Niveau: Gevorderd
Startdatum: Start wanneer jij wil


Vereiste voorkennis en vaardigheden
Je werkt met je eigen repertoire, kiest zelf liedjes uit om mee te werken en gaat middels de Timani oefeningen voelen welke fysieke aanpassingen voor jou werken en direct resultaat geven. Dit is voor iedereen anders, daarom is het voor dit traject noodzakelijk dat je een geoefend zanger bent en op zelfstandige wijze kunt werken. Dit traject is niet geschikt als je de basis van het zingen nog moet leren.

 

Contact
Wil je graag weten of deze training voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact met me op. 
Wil je graag een keer sparren om te kijken of dit echt iets voor jou is?
​In een gratis Zoom consult (15 minuten) vertel ik je graag meer over de mogelijkheden van Timani voor jou.
​Ik geef je dan een eerlijk advies of deze training geschikt voor je is. 

 

Waarom ik zo fan ben van Timani
'In de winter van 2019 leerde een zangcollega uit Noorwegen mij een Timani oefening: ik was meteen verkocht. Ineens voelde ik de muziek als vanzelf door me heen stromen zonder dat ik daarvoor ‘mijn best’ hoefde te doen met mijn lichaam. Ik werd de eerste Nederlandse student aan 3 jarige opleiding van het Musician’s Health and Movement Institute tot Timani docent in Oslo en deze methode bleek het laatste ontbrekende puzzelstuk in te vullen voor mij; hoe je je lichaam in kunt zetten om moeiteloos, met vertrouwen te zingen en je een veilige gronding te geven. Ik geef nu al een paar jaar met veel plezier deze kennis door in mijn zang- en Timani lessen'.

Wil jij ook makkelijker en met meer plezier zingen door een effectiever gebruik van jouw lichaam?
Deze training volg je in je eigen tempo door middel van video lessen. Twee persoonlijke 1 op 1 Timani sessies maken daarnaast deel uit van dit traject. In deze sessies kunnen we een oefening uitgebreid doornemen, anatomisch de diepte induiken, maar je kunt de sessie ook gebruiken om mijn feedback te krijgen op welke oefeningen voor jou op dit moment het meest geschikt zijn en samen een oefening te doen.

 

Wil je graag zien hoe een Timani les eruit ziet?
Bekijk hier een aantal fragmenten uit een Timani les. In de training zijn als bonus 3 live opgenomen Timani sessies te bekijken met 3 verschillende zangers. 

​'Door de Timani oefeningen toe te passen heb ik ineens gevoeld hoe ik moeiteloos de muziek door me heen kon laten stromen zonder ergens teveel aan te spannen of te hard mijn best te doen. En niet alleen dat, zangtechnisch was ineens ook alles makkelijker en kon ik, vanuit die ontspanning, noten zingen die daarvoor niet lukten. Vanuit mijn eigen energie, vanuit mijn eigen muzikaliteit. Mijn wens voor jou is dat je dat ook mag ervaren en daar begeleid ik je met plezier bij!'