Over mij

Ik zette mijn eerste stappen op het professionele pad toen ik zeventien was en toegelaten werd aan het Conservatorium voor een studie dwarsfluit. Na het afronden van deze studie verlangde ik ernaar om andere muzikale wegen te gaan verkennen. Ik schreef muziek voor verschillende theaterproducties en dirigeerde een aantal koren en a-cappella groepen in Nederland. Vanuit een wens om mijn stem beter te kunnen gebruiken reisde ik vier jaar op en neer voor studie bij het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Na het afronden van deze studie kwam ik via een studiegenoot in aanraking met een methode genaamd 'Timani'. Deze methode bleek het ontbrekende puzzelstuk te zijn voor mij. Door de Timani oefeningen toe te passen kon ik ineens ervaren hoe muziek moeiteloos door mij heen stroomde. Na twee intensieve Timani studieweken in Oslo in 2019 wist ik dat ik Timani docent wilde worden en heb ik me met veel toewijding op deze studie toegelegd. Op dit moment ('22/'23) ga ik het laatste studiejaar Timani in aan het Musician's Health and Movement Institute in Oslo. 

Door de Timani studie heb ik ervaren hoe intelligent onze lichamen in feite zijn en hoe fijn het is als je met je lichaam meewerkt in plaats van er tegenin. Voor die tijd begreep ik het soms niet als mijn lichaam niet wilde doen wat ik wilde. Nu kan ik deze signalen op de juiste manier interpreteren en oplossen en dat geeft zoveel vrijheid.

Naarmate ik me meer bewust werd van de mind - body connectie en de invloed van vastgezette stress en spanning in het lichaam op dagelijks functioneren groeide bij mij de wens om me te scholen in een coachingstechniek waarmee je de oorzaak van klachten direct en grondig kunt elimineren. In 2021 deed ik de opleiding tot Mind Detox Practitioner en ik pas deze methode als verdiepende techniek toe als bepaalde spanningspatronen in het lichaam meer aandacht nodig hebben om definitief opgelost te worden. 

Het toepassen van de Timani methode op mijn eigen zang heeft me veel gebracht: zowel met rust en ontspanning kunnen performen als echt kunnen vlammen. Je lichaam kan het namelijk allemaal en het geeft zoveel plezier om in een ontspannen maar actieve staat door al deze stadia heen te bewegen. Wat is er fijner dan op te gaan in de muziek, te vertrouwen op datgene wat de muziek op dat moment van je vraagt en daaraan uiting te kunnen geven op jouw unieke manier. 

 

Mijn CV

Opleidingen:

3 jarige opleiding Timani docent Musician's Health and Movement Institute (Oslo)

Mind Detox practitioner

3 jarige training Complete Vocal Technique authorised teacher (Complete Vocal Institute Copenhagen)

1 jarige training Complete Vocal Technique voor zangers (Complete Vocal Institute Copenhagen)

Bachelor of Music (dwarsfluit, Conservatorium van Amsterdam)