Basis Workshop Timani

Voor wie? Muzikanten, zangers en andere geïnteresseerden 

Waar? Het Element, Zilverschoonplein 18, Zaandam

Wanneer? 4 September 2022 10:00 - 13:00 of 27 oktober 2022

Wat is Timani? Een methode ontwikkeld door Tina Margareta Nilssen om je volledige fysieke potentieel als muzikant of zanger te benutten

Investering: 60 euro exclusief BTW

Beter bewegen geeft meer artistieke vrijheid, voorkomt blessures en vergroot je speel- en zangplezier. 

In deze workshop doe je essentiële kennis op over jouw lichaam en hoe je je lichaam optimaal kunt gebruiken bij het musiceren. Muziek maken doe je met je hele lijf en hoe meer jij je lichaam als het ware in kaart brengt, hoe beter je je lichaam kunt gebruiken.

De basics van optimaal zitten en staan komen langs en d.m.v. eenvoudige oefeningen zul je direct verschil merken in het gemak waarmee je speelt en zingt.

Daarnaast is er aandacht voor het trainen en ontspannen van de juiste spieren. De verschillende spiergroepen in ons lichaam bestaan uit verschillende soorten cellen. Sommige spieren zijn gemaakt voor langdurige belasting, anderen voor kortdurende belasting, de zogenaamde ‘stabilizers en mobilizers’.

Het is geen kwestie van hard trainen om de juiste spiergroepen actief te maken maar zaak om mindful een nieuwe coördinatie vinden. Hierdoor krijgt je brein de tijd krijgt om de nieuwe coördinaties op te slaan, zodat ze een gewoonte worden.

Je zult moeitelozer kunnen performen omdat je je gegronder en veiliger in je lichaam zult voelen tijdens het spelen, ongeacht de omstandigheden. De Timani methode is eenvoudig en iedereen kan het leren.

De workshop is een ontspannen kennismaking met de Timani methode, verwacht informatie, oefeningen, plezier en gelegenheid om jouw specifieke vragen te beantwoorden.Je krijgt concrete tools en oefeningen om thuis mee verder te werken.