Workshop Timani: Ademhaling

 

Voor wie? Muzikanten en zangers

Waar? Zilverschoonplein 18,  Zaandam

Wanneer? 18 september 2022 10:00 - 13:00

Investering: 60 euro exclusief BTW

Totaal ademhalen = Totaal performen

Gezond natuurlijk ademhalen - Toegang hebben tot een gezonde ademhaling hangt af van het functioneren van je hele lichaam. Leren welke spieren een rol spelen bij de ademhaling en hoe je kunt beschikken over een betere long capaciteit en ademsteun is essentieel voor bespelers van blaasinstrumenten en zangers.

De Timani methode biedt een nieuw perspectief op- en een ervaring van de ademhaling die je direct kunt toepassen en ondervinden.

In deze workshop leer je onder andere over:

* De middenrif - Psoas connectie en hoe een volledige ademhaling zorgt voor een goede gronding.

* Welke rol schouderstabiliteit heeft in het toepassen van een volledige ademhaling.

* Hoe je de ademhaling in kunt zetten om kalm te blijven in spannende omstandigheden, inclusief op het podium.

* De anatomie van ademhaling.

* Buikademhaling, middenrif ademhaling, hoge ademhaling versus totale ademhaling en waarom je de totale ademhaling wilt gebruiken als je zingt of musiceert.

In deze workshop doe je essentiële kennis op over jouw lichaam en hoe je je lichaam optimaal kunt gebruiken bij het musiceren. Muziek maken doe je met je hele lijf en hoe meer jij je lichaam als het ware in kaart brengt, hoe beter je je lichaam kunt gebruiken.

Verwacht informatie, praktische oefeningen, plezier en gelegenheid om jouw specifieke vragen te beantwoorden in een ontspannen setting. Je krijgt een hand out mee en oefeningen om thuis verder aan de slag te gaan.

Geschikt voor muziekdocenten, muzikanten en zangers.De principes zijn universeel toepasbaar en dus toegankelijk voor iedereen.